SUPER UKUSNI HLJEB
Brzo, efikasno i ukusno
Sastojci
500 g brašna
45 g svježi kvasac
300 mL mlake vode
1 kašika šećer
1 kašika so
4 kašike ulja
Priprema
Izmrvite kvasac, dodajte kašiku šećera i mlaku vodu (50 mL), promješajte i ostavite 10 min da nabubri.
Prosijano brašno promješajte sa soli, dodajte ulje, preostalu vodu i potom kvasac i izradite u glatko tijesto.Ostavite 30 minuta da se diže.
- Tijesto ne treba biti 'gusto', bit će malo mekano ne treba više brašna dodavat -
Izvadite, oblikujete u oblik koji želite, zarežite i malo poprskate sa vodom i ostavite 30 minuta da se diže u tepsiji koju ste lagano namastili.
Za to vrijeme ugrijete rernu na 200 C, kada je proslo 30 minuta ubacite hljeb i 10 minuta pećete na 200 C, potom smanjite na 170 C i pećete jos 30 minuta.
Kada je gotovo izvadite iz tepsije (lagano se vadi, samo okrenite tepsiju) umotate krpom i ostavite 5 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar