STVARNO SUPER BRZI I UKUSNI RUČAL,VEČERA ILI DORUČAK: SLOŽENAC SA SIROM

švicarski složenac s sirom




u starom broju "mile" pronašla sam još jedan način kako da se potroši stari kruh-malo neobičan način pripreme ali što drugo i očekivati od švicaraca???
Sastojci:
    1/2 (25 dag) bijelog kruha iz kalupa
    30 dag ementalera
    5 dag dimljene mesne slanine
    po želji sa ili bez šunke

    4 jaja

      1/2 l mlijeka
    sjeckani peršin,sol,muškatni oraščić
    nekoliko kapi umaka tabasco(može i bez)
Priprema

    Namastite vatrostalnu posudu.Kruh narežite na tanke kriške i složite u posudu naizmjence s tankim ploškicama sira(i šunke  ako je stavljate).Slaninu narežite na kockice i pospite po kruhu.
    2.
    U zdjelici pomiješajte jaja s mlijekom,te primješajte nasjeckani peršin,oraščić,dosolite i popaprite(po želji dodajte tobasco).Smjesa mora biti dobro začinjena.

    3.

      Zalijte na kruh i dolijte toliko vrele vode da sloj bude u visini kruha.Vatrostalnu tada stavite u duboku tepsiju pa u tu tepsiju nalijte vode da dopire do 2/3 posude sa složencem.
    4.
    Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva(po potrebi dolijevajte  kipuće vode u lim).Poslužite odmah.
    5.
    Složenac je prilično neobičnog okusa zbog vode-jako mekan,skoro kao pjena .
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar