JEDNOSTAVAN A UKUSAN RUČAK: FAŠIRANE ŠNICLE

Faširane šnicle




Sastojci:
    500 gr mešanog mlevenog mesa
    2 kriške starog hleba ( dan – dva )
    malo mleka, oko 50 ml
    1 manja glavica crnog luka

      2 čena belog luka

    na vrh kašičice bibera
    1 kašika suvog začina
    1 jaje
    4 – 5 kašika prezle
     Priprema:
    Izmrviti hleb i naliti mleko pa rukom izgnječiti.
    U drugu posudu staviti meso, mleveni crni luk, beli luk i začine ( mogu se dodati još neki, po želji ).
    Dodati hleb i jaje pa rukama izmesiti.
    Ostaviti malo u frižideru 15 – 30 minuta, zavisno koliko imate vremena.

 
    U tiganj sipati ulje, ni malo ni previše, “s’prsta”.
    Ostaviti da se zagreje, ne na najjače, malo slabije.
    Oblikovati rukom faširke i uvaljati svaku u prezlu pa staviti da se peku ravnomerno sa obe strane.
    Poslužiti tople. Prijatno.

Izvor: domacirecepti.net

0 komentari:

Objavi komentar