SAVRŠENE GRIZ KNEDLE (koje se ne raspadaju)

Griz knedle, po mom receptu




Griz knedle, po mom receptu
....Nema tu nikakvih tajnih sastojaka….Mali trik ….i naravno vještina…..:) :) :)
Sastojci

     100 gr pšeničnog griza
     50 gr masnoće (ja koristim maslac)

 
     1 jaje srednje veličine
      sol, muškatni oraščić, biber

Priprema

    Sve sastojke pomiješati i O D M A H uz pomoć dvije kavene zličice oblikovati knedle i spuštati u provrelu juhu.

    Juha nipošto ne smije kipjeti da prebacuje “ključ” već mora biti iznad same točke vrelišta.
    Poklopite juhu i ostavite tako sasvim lagano kuhati oko 20 minuta, zatim isključite temperaturu i ostavite još narednih desetak minuta.
    Knedle se oblikuju tako da jednom žličicom zagrabite masu i s drugom bočno “ukradete” iz prve i tako naizmjenično dok ne oblikujete savršenu knedlu.

      Vazno je da ODMAH pošto ste napravili smjesu ubacujete knedle u kipuću vodu, jer samim stajanjem griz povuče u sebe “vezivo” od masnoće i jaja i pri tom se knedle raspadaju.
    Nisam baš oduševljena, kad moji ukućani traže ove knedle, jer mi to valjanje iz jedne u drugu žličicu oduzme puno vremena.
    Al volim da je pod “špagu”...:))
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar