PILEĆE ROLNICE SA TIKVICAMA I SIROM ZA PRSTE POLIZAT






Jos jedna verzija pilecih rolnica pecenih u pecnici,ovaj puta sa punjenjem od tikvica i mozzarelle,lagane,fine i jako ukusne!
Sastojci

     4 kom. pilecih ili purecih prsa
     1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
     125 gr mozzarelle
     50 gr parmezana
     po ukusu sol,papar,vegeta
     2-3 cena cesnjaka

       malo maslinovog ulja
    Za paniranje:
     1/2 solje krusnih mrvica
     2 kasike parmezana(sitno ribanog)

     1 manji ili pola veceg limuna sok
     2 kasike maslinovog ulja

Priprema

    Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!
    U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!
    Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!

    Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!

      U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
    Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
    Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.
    Pecite 40-ak min. na 220 ' ili dok rolnice ne dobiju finu boju!
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar