BRZE KROFNE

Brze Krofne



Jednostavne,brze,odlicne,i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene,sladje ih pojedu,a i mi odrasli.
Sastojci

     2 jaja
     5 kasika secera
     250 ml mljeka
     1 prasak za pecivo
     600 g brasna


       6 velikih kasika jogurta
      ulje za przenje
      kristal secer za uvaljati

Priprema

    Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt.
    Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane ljepiti.
    Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja.

      Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.

    Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza).
    Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
    Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
    Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji
    Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar