FANTAZIJA OD PUNJENIH TIKVICA! SPREMNE ZA JELO SAMO NAKON POLA SATA!






... tikvice punimo na bezbroj načina, ovisno što volimo ili što nam se nađe u hladnjaku… moje današnje su inspirirane upravo onim što se našlo u hladnjaku i dijelim s vama ovu ekspres varijantu prepunu mirisa, okusa i boja…
SASTOJCI
500 g tikvica (2 veće)
½ žličice soli
4 češnja češnjaka
3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
50 ml Passate Podravka By Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje


1 žlica nasjeckanog bosiljka
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
5-6 žlica Krušnih mrvica
180 g polutvrdog sira (8 ploški) – ementaler, gauda, podravec ili dr.
200 g pureće šunke (8 ploški)

PRIPREMA
Tikvice operite, prerežite po duljini i izdubite da dobijete lađice. Posolite ih i pustite da odstoje dok pripremate nadjev.


U višu posudu stavite izdubljeno "meso" tikvica, narezani češnjak, 2 žlice maslinova ulja, passatu, vrhnje, bosiljak, papar i sve dobro usitnite štapnim mikserom.
Dodajte krušne mrvice i dobro promiješajte kako biste dobili gustu smjesu.
Prerezane tikvice iznutra premažite s malo pripremljene smjese.
Dvije ploške sira položite jednu do druge, a na njih položite po 2 ploške šunke. Po šunki lagano razmažite malo smjese, zarolajte i položite u izdubljenu tikvicu. Postupak ponovite s preostalim sirom i šunkom.
U lim za pečenje stavite preostalu smjesu kako bi služila kao podloga za pripremljene tikvice. Na smjesu položite tikvice i lagano ih utisnite kako se ne bi izvrnule.
Pokapajte ih s maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta na 200 °C u prethodno zagrijanoj pećnici.

Posluživanje
Poslužite toplo neposredno nakon pripreme.

Savjet
Ako imate veće i deblje tikvice ili jednostavno želite da vam budu još mekše, pecite ih i do 10 minuta duže.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar