PRAVO OSVJEŽENJE: TERATOR
Makedonska i bugarska kuhinja, ako ništa drugo imaju zajednički tarator, hladnu juhu ili tekuću salatu od krastavaca kojom se uglavnom rashlađuju vrući ljetni dani. Gotovo isto jelo jede se u Turskoj, Iranu i Albaniji.
Sastojci
2 češnja češnjaka
1 žličica soli
1 žlica octa
500 g svježih krastavaca
500 ml kiselog mlijeka
50 ml ulja
Crni papar mljeveni
Priprema
1.
U mužar stavite narezani češnjak, dodajte sol i ocat te dobro usitnite.
2.
Tome dodajte oguljene i na male kockice narezane krastavce.
3.
Zatim prelijte mješavinom kiselog mlijeka, ulja i papra.
4.
Po potrebi razrijedite s vodom da dobijete željenu gustoću i sve zajedno dobro promiješajte.
Posluživanje
Juhu dobro rashladite i poslužite.
Savjet
Kiselo mlijeko možete zamijeniti jogurtom.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar