PRAVO OSVJEŽENJE: TERATOR

Tarator






Makedonska i bugarska kuhinja, ako ništa drugo imaju zajednički tarator, hladnu juhu ili tekuću salatu od krastavaca kojom se uglavnom rashlađuju vrući ljetni dani. Gotovo isto jelo jede se u Turskoj, Iranu i Albaniji.
Sastojci

2 češnja češnjaka
1 žličica soli
1 žlica octa
500 g svježih krastavaca


  500 ml kiselog mlijeka
50 ml ulja
Crni papar mljeveni
Priprema

1.
U mužar stavite narezani češnjak, dodajte sol i ocat te dobro usitnite.
2.
Tome dodajte oguljene i na male kockice narezane krastavce.


  3.
Zatim prelijte mješavinom kiselog mlijeka, ulja i papra.
4.
Po potrebi razrijedite s vodom da dobijete željenu gustoću i sve zajedno dobro promiješajte.
Posluživanje

Juhu dobro rashladite i poslužite.
Savjet

Kiselo mlijeko možete zamijeniti jogurtom.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar