Najbolje breskvice

Pravila sam breskvice po raznim receptima, od prijateljica, sa neta, iz novina, ali su mi ove poslednje najbolje breskvice koje sam napravila.

najbolje breskvice


Sastojci za breskvice:

4 jaja srednje krupnoće
100 gr oštrog brašna
600 gr brašna tip – 400
200 ml ulja
100 ml mleka
10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )
200 gr šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta od vanile
Punjenje:

skoro sve mrvice od dubljenja breskvica
200 gr mlevenih oraha
50 gr neskvika
1 kašika meda
100 gr šećera u prahu
50 gr margarina
1 kašičica ekstrakta od vanile
200 ml vrelog mleka
Bojenje:

200 ml mleka
ja sam koristila crvenu i zutu tecnu boju za farbanje


Priprema:

Pomešajte sve sastojke i od njih umesite testo.

Testo ne bi trebalo da je ni tvrdo ni meko, ali niti da se lepi za ruke.

Umotajte i ostavite u frižider 30 minuta.

Umotajte u kesu ili foliju.

Izvadite zatim testo i uzmite pola.

Polovinu vratite u frižider.

Zagrejte rernu na 150 stepeni.

Ja sam prvu turu pekla na 160 pa su mi malo ispucale, a ne bi trebale.

Najbolje na 150.

U tepsiju od rerne stavite papir za pečenje pa pravite male loptice od testa veličine izmedju oraha i lešnika.

Ako budete pravili kao orah biće prevelike jer će još malo narasti. ( slika )

Dok vi oblikujete kuglice i rerna će se zagrejati.

Pecite dok ne počnu da žute , one moraju ostati bele. ( slika )

Isti postupak ponovite i sa ostatkom testa.

Pečene polovine breskvica ostavite da se prohlade pa malom kašičicom za hranjenje beba ( najbolje ) ih izdubite. ( slika )

Ja sam probala da dubim i hladne i mlake, bolje mi je islo kad su bile mlake jer su još uvek bile mekane pa je išlo lako, a sa hladnima su mi se neke izlomile.

Ništa zato izmrvićete izlomljene u fil.

Mrvice od dubljenja spojite sa orasima, neskvikom, medom, šećerom i ekstraktom.

Zagrejte mleko da bude vrelo, pa dodajte margarin i kad se otopi zalijte prethodno spojenu smesu.

Izmešajte. Masa treba da bude mekana i kremasta, nemojte da je tvrda. Ukliko vam se izlome neke breskvice i njih sameljete moguće je da će vam trebati više mleka.

Tada će vam ostati fila, pa dodajte malo keksa i naprite kuglice, izvrsne su.

Napunite kuglice ( slika )

Spojite po dve ( slika)

U 100 ml mleka kapnit enekoliko kapi žute boje, a u ostalih 100 ml crvene boje.

Umoćite sredinu u žutu boju, pa vrh u crvenu i ostavite na salvetu nekoliko sekundi.

Zatim uvaljajte u kristal šećer, malo sitniji.

To je to.

Breskvice se služe sutradan da bi fino omekanile.

Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar