MEKSIČKA MUSAKA! OVA MUSAKA OSVAJA SVOJIM MIRISOM, OKUSOM I IZGLEDOM







Ovo baš baš volim i koliko god da napravim jedemo dok ne nestane, ne dosadi. Taj okus je za mene nešto posebno. Uvijek ponovno neodoljiva aroma za nas i rado joj se vrćamo.
SASTOJCI
2 režnjića češnjaka
4-5 crvene paprike veće
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
3 tikvice
malo maslinovog ulja+ putra

 
1 konzerva kukuruza šećerca (što više to bolje)
1-2 vrečice mješavin mexičkih začina – burito ili fajita
1-2 dcl vode po preporuci na vrećici začina
0,5 kg sira gaude naribanog
paket većih tortilja
chily prah
1-2 komada cijelog pilećeg filea

PRIPREMA
Na mješavini putra i maslinovog ulja podinstati štapićasto narezani pileći file
Dodati sitno narezane paprike

 
Kad se malo podinstaju dodati češnjak, kukuruz
Dodati začin i podliti vodom po uputi
Dodati nasjeckanih tikvica na malo veće kockice nego za francusku salatu(njih zadnje jer su najbrže gotove), dodati još čilija i soli po ukusu
prodinstati dok su tkvice na pola mekane 3-5 minuta (ako treba još malo vodom podliti da bude dosta tekuće da bi se tortilje mogle omekšati i natopiti dovoljno)
U vatrostalnoj zdjeli dno malo nauljiti i slagati red tortilja, red dinstanog povrća, red naribanog gaude i to ponavljati dok ima mase i na kraju dođe red tortilja koje se ipak malo sa ovim sokom prekriju da se ne zasuše kod pečenja
Što više sira se nariba to bolje
Također što više kukuruza to bolje
musaka se stavi peći vruću pećnicu 30-35 minuta

Posluživanje
Ovo jelo ja dosta zaljutim ,jer tako obožavam. Nadam se da imate gdje kupiti te mexičke začine, ako ne pročitala sam na njima da su smjesa origana,luka, kumina, ljute paprike mljevene i to sve u prahu. Zamrzavala sam ga gotovog pa se onda samo odmrzne i ugrije u pećnici. Preporučam za ovo jelo gotove tortilje, snjima je isprobano super. Danas sam prvi put radila domaće pa se ne ponašaju tako dobro kao gotove. Dok ne otkrijem zašto molim upotrebite gotove.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar