VRLO INTERSANTNA I OSVJEŽAVAJUĆA BAKLAVA SA GRIZOM KOJU BI TRBALI PROBATI
Na nagovor dveju prijateljica stavila sam recept, ko voli nek izvoli, odlicna je
Sastojci
500g tankih kora
mera casa od 2dl
6 jaja
1,5 casa secera
1,5 casa ulja
1,5 casa jogurta
1,5 casa griza
1 prasak za pecivo, 2 vanil secera
sirup
1200ml vode
700g secera
Priprema
1 Skuvati sirup, i ohladiti.
2.
2 Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke.
3.
3 U nauljen pleh slagati kore, i svaku premazati filom, imam malu kutlacicu, i otprilike jednu ipo sipam na svaku koru.
4.
4 Kad zavrsite sa svim korama, premazite i gornju koru, dobicete lepu rumenu koricu.
5.
5 Seci na kocke, i peci na 170-180 stepeni dok ne porumeni.
6.
6 Pecenu baklavu postepeno zalivati sirupom.Mozete dodati i limun kao dekoraciju, pa ko voli nek sebi iscedi .
Posluživanje
Dobro ohladiti i ruckati, prijatno.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar