OVO JE FENOMENALNO BRZINSKA POSLASTICA U TREN OKA: MATILDIN TUNEL

Matildin tunel




Lagani, kremasti i osvježavajući desert!

Sastojci

    500 g lisnatog tijesta
    500-600 g višanja
    ½ l vrhnja za šlag
    1 vanilin šećer
    Sastojci za vanilija kremu

      2 praška za puding od vanilije
    7 ½ dcl mlijeka
    150 g šećera
    2 vanilin šećera
    250 g maslaca
Priprema
    1.
    Priprema svitaka s višnjama
    Odmrznuta tijesta, tanko razviti i na svaki dio složiti 5 redova ocijeđenih višanja od kojih se načine svitci /role. Višnje slagati u redu, jednu do druge. Napravljene svitke složiti u pekač, na masni papir. 10 svitaka od lisnatog i višanja peći u zagrijanoj pećnici na temperaturu od 180˚C dok tijesto blago ne porumeni. Svitke ohladiti.
    2.
    Priprema kreme
    Većinu mlijeka sa šećerom i vanilija šećerom kuhati. Praške za puding izmiješati s malo hladnog mlijeka  dok ne postane homogena smjesa. U zakipjelo mlijeko dodati puding i skuhati. Ohladiti. U ohlađeni puding dodati izmiksani maslac.
    3.

      Na tacu složiti tri svitka, namazati sloj kreme od vanilije i na nju staviti dva svitka, koja se isto premazuju kremom od vanilije (gore i sa strane). Isto napraviti i s preostalim svitcima i kremom. Ako se tijekom pečenja 3 odnosno 2 svitka povežu, iskoristiti to za lakše slaganje. Na kraju, oba „tunela“ premazati tučenim vrhnjem s vanilin šećerom.
    4.
    Ostaviti u hladnjaku par sati prije serviranja. Kolač treba držati u hladnjaku.
    Savjet: kolač se može napraviti dan ili dva prije serviranja, sočniji je i ukusniji.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar