ZEBRA





Svi su recepti manje više isti, al stavljam ovaj svoj jer je malo modificiran. Samo s ovakvim sam uspjela dobiti lijepo vidljive šare na zebri

SASTOJCI
• 1 cup = 1 šalica (cca 2dcl)
• 4 jaja
• 1 cup šećera
• 1 vanilin šećer



• 1 cup mlijeka
• 1 cup ulja
• 2 cup brašna glatkog
• 1 prašak za pecivo

za tamnu smjesu
• 2 žlice kakaa
• 3 žlice vruće vode
• za svijetlu smjesu:
• 2 žlice brašna



PRIPREMA
Najprije kalup namastiti i pobrašniti (ja sam koristila onaj za torte promjera 26cm).
Uključiti pećnicu na 180°C.
Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mlijeko i ulje.
Dodavati polagano brašno s praškom za pecivo.
Smjesu zatim podijeliti na 2 jednaka dijela.
U jedan dio (tamni) dodati kakao rastopljen u vreloj vodi i kratko promiješati.
U drugi dio (svijeltli) dodati još 2 žlice brašna i kratko promiješati
U sredinu kalupa žlicom stavljati 3 žlice jedne smjese, pa 3 druge smjese preko nje, pa opet 3 jedne, pa 3 druge dok sve ne potrošite.
Stavite u pećnicu na 40 minuta,
Gotov kolač posuti šećerom u prahu ako želite.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar