PRUGASTO ZADOVOLJSTVO - ZEBRA KOLAČ MEKAN KAO DUŠA, UKUSAN I LAGAN - PRAVI SE OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA






Mekan kao duša, ukusan i lagan - pravi se od jednostavnih sastojaka, nisu vam potrebne neke posebne kulinarske sposobnosti, samo malo volje i želje i jedna rerna!
SASTOJCI
1 kašika praška za pecivo,
8 kašika putera,


  4 kašike kakao praha,
4 jajeta,
1 i po šolja šećera,

Korak 2: Podelite dobijenu smesu na dve polovine. Jednu ostavite takvu kakva je, a u drugu dodajte kakao. Pomešajte da se kakao sjedini i dobijete braon smesu. Upalite rernu na 180oC. Okrugli pleh nauljite.
Korak 3: Ovo je najvažniji korak - 3 kašike svetlije smese sipajte na sredinu pleha, sačekajte da se blago razlije, pa u sredinu svetlog dodajte tamniji fil. Sačekajte da se razlije, pa isto uradite sa svetlijom i tako naizmenično. Smese će jedna drugu gurati u stranu stvarajući slojeve boja i zebrasti efekat.
Foto: mammuskitchen.com
Foto: mammuskitchen.com
Korak 4: Ubacite kolač u rernu da se peče nekih 40 minuta. Ne dirajte ga niti otvarajte rernu nekih 20 minuta kako ne bi splasnuo fil. Zabodite čačkalicu i proverite da li je pečeno. Ako fil ne ostaje na čačkalici, kolač je gotov! Izvadite, ostavite da se ohladi, pa isecite i poslužite!
Foto: parsleysagesweet.com
Foto: crustabakes.wordpress.com
http://mogujatosama.rs/
Korak 2: Podelite dobijenu smesu na dve polovine. Jednu ostavite takvu kakva je, a u drugu dodajte kakao. Pomešajte da se kakao sjedini i dobijete braon smesu. Upalite rernu na 180oC. Okrugli pleh nauljite.


  Korak 3: Ovo je najvažniji korak - 3 kašike svetlije smese sipajte na sredinu pleha, sačekajte da se blago razlije, pa u sredinu svetlog dodajte tamniji fil. Sačekajte da se razlije, pa isto uradite sa svetlijom i tako naizmenično. Smese će jedna drugu gurati u stranu stvarajući slojeve boja i zebrasti efekat.
Foto: mammuskitchen.com
Foto: mammuskitchen.com
Korak 4: Ubacite kolač u rernu da se peče nekih 40 minuta. Ne dirajte ga niti otvarajte rernu nekih 20 minuta kako ne bi splasnuo fil. Zabodite čačkalicu i proverite da li je pečeno. Ako fil ne ostaje na čačkalici, kolač je gotov! Izvadite, ostavite da se ohladi, pa isecite i poslužite!
Foto: parsleysagesweet.com
Foto: crustabakes.wordpress.com
http://mogujatosama.rs/

0 komentari:

Objavi komentar